Artol Maps
 
Applicatie voor het werken met topografische Artol kaarten
 
Artol Maps is een applicatie voor het plaatsen en verwijderen van Artol kaarten, waarbij per kaartvak alleen de gewenste gegevens worden getoond.
 
Figuur 1
 
In de hoofd-dialoogbox van de applicatie (figuur 1) kunnen uit een lijst van beschikbare kaarten de gewenste kaarten worden geselecteerd en toegevoegd aan de lijst van geplaatste kaarten. In de dialoogbox wordt een preview van de geselecteerde kaart getoond. De optie 'Detailed Map Info, Selected Map' geeft de geselecteerde kaart vergroot weer (figuur 2). De optie 'Detailed Map Info, Selected Map' geeft een overzicht van alle beschikbare kaarten (figuur 3).
 
Figuur 4
 

De optie 'Data to Show' toont de dialoogbox waar de weer te geven gegevens kunnen worden geselecteerd (figuur 4). De kaarten met de geselecteerde gegevens kunnen als 'external reference' of als blok worden geplaatst. Via de optie 'Check Maps' kan worden gecontroleerd welke kaarten van welek kaartvakken beschikbaar zijn (figuur 5 en figuur 6).

Via de optie 'Pick Maps to Add or Remove' kunnen direct in de tekening, in het getoonde 'grid' van kaarten', kaartvakken worden geselecteerd waarvan de relevante kaarten worden toegevoegd of verwijderd (figuur 7). Na het selecteren van de kaartvakken en de gewenste gegevens worden alle relevante kaarten geplaatst (figuur 8).

 
Figuur 7
 
Verdere eigenschappen van de applicatie
  • Om de AutoCAD DWG-file als bestand zo klein mogelijk te houden worden bij het verwijderen van kaarten 'external refences' losgekoppeld van de tekening en worden blokken door de applicatie automatisch gepurged.
Aanvullende opmerkingen
  • De applicatie Artol Maps is in eerste instantie ontwikkeld voor de RET te Rotterdam en bevat alle voor de RET relevante kaarten van Rotterdam.
  • De Artol kaarten worden niet door Upwards CAD applicaties geleverd.
  • De originele Artol kaarten worden aangeleverd als AutoCAD DWG-files met in deze files alle functionele lagen die in de applicatie direct verwijzen naar de te selecteren gegevens. Om deze gegevens als aparte data te kunnen manipuleren worden, met behulp van BatchJob en Axf, de originele files opgedeeld in meerdere, aparte files met per file de gegevens van een laag.